Prestavba bývalého obchodného domu Prior na námestí sa oddiali

12.06.2013 Poprad

Poprad 12. júna (TASR) - Výstavba nového obchodného centra na Námestí sv. Egídia v Poprade tak skoro nezačne. V posledný deň možnej lehoty na odvolanie totiž využili svoju zákonnú možnosť dvaja obyvatelia polyfunkčného domu Centrum. „Investor, ktorý už získal právoplatné stavebné povolenia na vodné a dopravné stavby, si tak na právoplatné stavebné povolenie na hlavný objekt bude musieť ešte počkať,“ informovala vedúca odboru výstavby na Mestskom úrade v Poprade Kristína Horáková.
Obyvatelia v podanom odvolaní namietajú chýbajúce parkovanie a od samosprávy požadujú tento problém riešiť, pretože 50 parkovacích miest poskytnutých investorom nepovažujú za dostačujúco garantované. V tejto chvíli to znamená, že práce na výstavbe nového obchodného centra sa kvôli nevyhnutným zákonným postupom oddialia o minimálne dva mesiace.
„V zmysle zákona je stavebný úrad povinný informovať všetkých účastníkov konania o podanom odvolaní a dať im priestor na vyjadrenie sa k danému odvolaniu. Podľa zákona bude nasledovať oznámenie formou verejnej vyhlášky, ktoré bude vyvesené 15 dní, po uplynutí ktorých beží lehota 7 dní na vyjadrenie,“ priblížila proces Horáková. Až následne bude kompletný materiál odoslaný na Obvodný úrad, bývalý Krajský stavebný úrad, do Prešova. Ten danú vec preskúma a v zákonom stanovenom termíne rozhodne o tom, či stavebný úrad postupoval správne alebo nie a vydá konečné rozhodnutie, voči ktorému sa už nie je možné odvolať.
Investor má aktuálne stále platné búracie povolenie, s prácami však nesmie začať skôr, než sa k veci vyjadrí Obvodný úrad v Prešove.
 

Vyberte región